Slide background

Even voorstellen

maak kennis met de kunstenaars

Irene Keehnen


Al op jonge leeftijd was ik veel aan het tekenen. Sinds een aantal jaren heb ik mij toegelegd op het schilderen op doek met voornamelijk acrylverf, met gebruik van penseel en paletmes.
Mijn voorkeur gaat uit naar dieren en bloemen, maar ook bij diverse andere onderwerpen kan ik mijn schilderspassie tot uitvoering brengen.

Inmiddels heb ik heel wat schildercursussen gevolgd. De kwaliteit van de schilderijen zijn van dien aard dat ik ze graag in een online galerie/expositie ten toon wil spreiden en uiteindelijk wil verkopen. Daarom ben ik november 2013 begonnen met mijn website www.hobbykunstschilder.nl.

Door de vraag van mede kunstenaars om hun schilderijen online te exposeren biedt de website ook de mogelijkheid aan andere kunstenaars om hun werk tentoon te stellen en te verkopen.

Bekijk het portfolio van Irene

Anneke Beenders

Anneke Beenders


Vanaf mijn vroege jeugdjaren ben ik dol geweest op tekenen. Schetsboeken en kleurpotloden waren mijn verjaardagscadeaus.

Spelenderwijs ontwikkelde ik mijn passie voor de schilderkunst. Mijn grootste wens de Rietveld Academie te volgen kon door omstandigheden geen doorgang vinden. Wel heb ik diverse schildersopleidingen gevolgd, waaronder de Vrije Universiteit Haarlem. In deze periode ontwikkelde ik een voorkeur voor olieverf en acrylverf.

Schilderen is voor mij belangrijke ” hobby” waarin ik mijn creativiteit kwijt kan.

Bekijk het portfolio van Anneke

Crouwel-Martens, Annemiek

Annemieke Crouwel-Martens


Tekenen en later kunst is altijd al een passie geweest. Op de middelbare school waren al mijn schiften al vol getekend maar een carrière in een kunst gerelateerde toekomst was op dat moment geen optie. Op een of andere manier heeft creatief bezig zijn mij altijd achtervolgd.

Nadat ik met schilderen via een vriendin in aanraking ben gekomen heb ik schilderen en beeldhouwen afgewisseld. De laatste jaren geeft schilderen mij veel voldoening vooral het abstracte, maar ook landschappen en portretten worden voor mij steeds meer een uitdaging.

De diversiteit aan materialen zoals penselen en kleur samenstelling boeit mij, zo ook het schilderen in acryl.

Bekijk het portfolio van Annemieke

Aalbertsen, Janneke

Janneke Aalbertsen-Quint


Mijn interesse voor het schilderen met olieverf, is pas op latere leeftijd ontstaan. Op uitnodiging van mijn zoon om samen een workshop olieverfschilderen te gaan volgen, ben ik het schilderen erg leuk gaan vinden.

Ik ben een autodidactisch schilder. Als ik een mooie afbeelding zie dan schilder ik dat met mijn eigen interpretatie na. Ik vind het heerlijk om zo alleen met mijn werk bezig te zijn, en met een muziekje op de achtergrond, vergeet ik even alles.

Veel mensen reageren leuk op mijn werk, vandaar de stap om het aan een groter publiek te tonen.

Bekijk het portfolio van Janneke

Francoise van t Hoff

Francoise van ’t Hoff


Ik ben Francoise van ’t Hoff, op mijn schilderijen staat swaas. Swaas komt van Swaziland. Op de basisschool hadden mijn beste vriendin en ik Swaziland ontdekt, en vanaf die tijd noemde ze mijn Swazie. Dat is in de loop der jaren Swaas geworden.

Ik was op de middelbare school, als een vak me niet boeide altijd van alles aan het tekenen in schriftjes of stukjes papier. Heb de opleiding bezigheidstherapie gedaan, die ik heel leuk vond omdat je met allerlei verschillende materialen creatief bezig was. Heb een tijd poppen gemaakt, antroposofisch, maar ook met klei en stof.

Jarenlang heb ik geboetseerd, vooral grote potten met bloemen, dierenkoppen, fruit. Schilderen trok me ook, dus ben ik eerst met een cursus perspectief en gebruik van materiaal begonnen. Op dit moment schilder ik meer dan ik boetseer.

Schilderen geeft mij rust. Ik schilder met acrylverf, wat mij erg goed ligt.

Bekijk het portfolio van Francoise